Exposant Nieuwsberichten


Torqeedo lanceert nieuwe elektrische buitenboordmotor Ultralight 403 C

Torqeedo heeft een nieuw model met groter vaarbereik gelanceerd van zijn kleinste elektrische buitenboordmotor met geïntegreerde lithiumaccu. De Ultralight 403 C heeft een accu van 915 Wh, die 2,85 keer de accucapaciteit van de standaard Ultralight 403 met een accu van 320 Wh biedt maar slechts 1,7 kilogram méér weegt.

De Ultralight 403 C, die werd ontworpen voor kajaks, kano's en zeer lichte boten, is verkrijgbaar voor het watersportseizoen van 2018 en weegt in totaal minder dan 11 kilogram, inclusief de grotere lithiumaccu. Het systeem haalt een topsnelheid van 9,8 kilometer per uur en heeft een maximaal vaarbereik van meer dan 100 kilometer bij lage snelheden. Bovendien is de motor standaard uitgerust met gps en een digitaal scherm dat het realtime stroomverbruik, de laadstatus van de accu en het resterende vaarbereik (tijd of afstand) aangeeft.

Er is ook een USB-aansluiting om een telefoon op te laden of een lamp of andere elektronica van stroom te voorzien, terwijl een optioneel opvouwbaar zonnepaneel de Ultralight 403 C op afgelegen plaatsen of onderweg kan opladen. De optionele TorqTrac-app geeft alle motorgegevens weer op een smartphone of vergelijkbaar toestel en stelt gebruikers in staat om vooraf een route uit te stippelen en de positie van de boot inclusief de geschatte aankomsttijd weer te geven op een kaart.

“Roeiers zullen blij zijn met de Ultralight 403 en de afstand die het systeem kan afleggen, bijvoorbeeld wanneer je gaat vissen of afgelegen gebieden verkent waar grotere boten niet kunnen komen. De Ultralight is ook veiliger en stelt liefhebbers ongeacht hun vaardigheden of fysieke mogelijkheden in staat om samen te varen en meer te genieten van hun tijd op het water,” aldus Christoph Ballin, CEO van Torqeedo.

- March 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland