Demonstratiezone voor technologieDag 1: dinsdag 25 juni

Technische presentatiezone Technische presentaties – Dag één
11:00 - 17:00

11:00

Energiebeheer en voortstuwing – een coherente aanpak

Joel Nedelec
Technisch sales-engineer
ENAG
FRANKRIJK
Tijdens de presentatie komen de volgende onderwerpen aan de orde: het belang van projectmanagement, een gecombineerde aanpak voor een betrouwbaar eindproduct, zware voortstuwing – een ontwerp voor permanent gebruik in veeleisende omgevingen (vissersschepen, serviceschepen, enz.), het belang van aanpassing aan specifieke vereisten voor het beste resultaat en besparingen op energiekosten, slimme voedingsnettechnologie – aangepast voor gebruik op zee of aan land, met voorbeelden uit de praktijk, en het toenemende belang van elektrische voortstuwing gezien de huidige milieunormen.

11:15

Aluminium-lucht energiesystemen voor scheepstoepassingen

Nicolas Bialystocki
CTO
Phinergy Marine
ISRAËL
Aluminium-lucht (A2) accu's zijn al tientallen jaren onderwerp van gesprek, en door recente ontwikkelingen in de technologie worden ze op grote schaal gebruikt. Phinergy Marine maakt gebruik van beproefde toepassingen aan de wal om energieopslagsystemen voor scheepstoepassingen te bouwen. Dat heeft diverse voordelen, zoals een hoge energiedichtheid, de beschikbaarheid van grondstoffen en duurzame en recyclebare technologie. Tegelijkertijd zijn er ook uitdagingen, zoals recuperatie van restwarmte. Hier wordt voor het eerst een omsloten A2-accusysteem gepresenteerd met een uitgebreid aantal toepassingen voor schepen, havens en offshore eenheden.

11:30

Permanente-magneetmotoren – elektrische oplossingen voor de maritieme markt

Jon Garate
Technisch directeur
Alconza Berango SL
SPANJE
In de presentatie komen permanente-magneetmotoren, accu's en elektrische voortstuwing aan de orde.

11:45

Parallelle hybriden voor kleine vaartuigen en werkboten

Graeme Hawksley
Algemeen directeur
Hybrid Marine Ltd
VERENIGD KONINKRIJK
Er worden voorbeelden van hybride toepassingen voor een reeks kleine vaartuigen gepresenteerd. Hierbij gaat het onder meer om werkboten, veerboten, passagiersvaartuigen en zelfs een drijvende bioscoop. Er worden typische hybride configuraties gepresenteerd samen met een discussie over de voor- en nadelen van het gebruik van deze technologie. We leggen ook uit waarom loodzuurtechnologie nog niet ten dode is opgeschreven, en demonstreren kosteneffectieve toepassingen die na tien jaar nog steeds met succes worden gebruikt.

12:00

Rotorzeilen van Norsepower – bewezen brandstofbesparende technologie

Jukka Kuuskoski
CSO
Norsepower Oy Ltd
FINLAND
De presentatie omvat informatie over recente installaties, resultaten van brandstofbesparende prestatietests en feedback van operators. Ontwikkelingen in de markt voor aanvullende windvoortstuwing komen ook aan de orde.

12:15

De nieuwe golf van elektrificatie van scheepssystemen

Atte Yrjölä
Manager verkoopondersteuning
Danfoss Editron
FINLAND
De elektrische revolutie in de scheepvaartsector is in volle gang. Een elektrificatiedeskundige van Danfoss licht toe hoe aandrijflijnen worden geëlektrificeerd in verschillende aandrijflijnsystemen, en vertelt de succesverhalen van een groot aantal uitstekende referenties om dit te illustreren.

12:30 - 14:00

Lunch

14:00

De activiteiten van VTT op het gebied van maritieme toepassingen op basis van waterstof- en brandstofcellen

Antti Pohjoranta
Senior wetenschapper, projectmanager
VTT Technical Research Centre of Finland Ltd
FINLAND
Tijdens deze presentatie wordt een overzicht gegeven van twee recente Europese maritieme projecten met waterstof- en brandstofcellen: MARANDA en FLAGSHIPS. VTT is de coördinator van beide projecten.

14:15

Transfluid en Goodchild presenteren de eerste hybride loodsboot voor Londen

Ugo Pavesi
CEO
Transfluid
ITALIË
De ORC 136.HY is een parallel-hybride loodsboot, dankzij het Transfluid Hybrid System, dat dieselvermogen met elektrisch vermogen combineert. Met het ontwerp kan in de elektrische modus volledig emissievrij worden gevaren. De nieuwe loodsboot, die bij hybride aandrijving snelheden tot 15 knopen kan bereiken, zal door de PLA worden gebruikt om loodsmedewerkers van en naar schepen in Gravesend Reach te vervoeren. Ugo Pavesi van Transfluid geeft een korte introductie, gevolgd door een presentatie door Alan Goodchild, CEO van Goodchild Marine, dat deze eerste hybride loodsboot voor de Port of London heeft gebouwd.

14:30

De Parallelle Hybride Transmissie

Bart Van der Helst
Sales-engineer
Esco Power
BELGIË
Esco Power ontwikkelde de Parallelle Hybride Transmissie (PHT) om in de groeiende vraag naar hybride systemen in de maritieme sector te voorzien. De PHT kan tussen de dieselmotor en tandwielinrichting worden ingepast met standaard SAE-behuizingen, en biedt een ingebouwde verhouding die het toerental van de generator verhoogt voor een hogere efficiëntie, en het toerental verlaagt bij elektrische voortstuwing om een groter koppel te leveren. De PHT kan worden aangevuld met een hybride-elektrisch pakket van oplossingen waarin alle elektrische componenten zijn ondergebracht. Samen met een partner kan Esco accu's aanbieden en als one-stop shop fungeren voor de hybridisering van schepen.

14:45

Hydro – grenzen verleggen met extrusiecapaciteiten voor accu's

Mikael Marekovic
Productdesign engineer
Hydro Extrusion Europe
DUITSLAND
De toenemende vraag naar accu's wordt aangestuurd door de groeiende vraag naar volledig elektrische voer- en vaartuigen met accu's (auto's en veerboten). Warmteafvoer is van kritiek belang om gevoelige elektrische componenten te beschermen en een lange levensduur van het accupack te realiseren. De uitdaging is om een warmteafvoerprestatie te behalen voor energiedichtheden vanaf 3,5 kW/m² en hoger, en tegelijkertijd de totale grootte en het totale gewicht van de warmtewisselaars te verminderen voor een maximaal bereik van de veerboot.

15:00 - 15:15

Pauze

15:15

Speedgoat – real-time simulatie en tests in scheepstoepassingen

Joscha Kunz
Technisch sales-engineer
Speedgoat
ZWITSERLAND
Tijdens de presentatie wordt toegelicht hoe een real-time test snel kan worden uitgevoerd met behulp van een real-time oplossing van Speedgoat-MathWorks voor de toepassing van controller prototyping of hardware-in-the-loop simulaties. De presentatie begint met een introductie over de snelste methode voor real-time testen met behulp van hardware via een opzet met een computersimulatie. Vervolgens wordt uitgelegd hoe controller prototyping kan worden gebruikt om de tijdsduur te verkorten die aan de ontwikkeling van hardware-in-the-loop simulaties wordt besteed om kosten en risico's te verlagen, aan de hand van een voorbeeld van vermogenselektronicabesturing en hardware-in-the-loop tests van accubeheersystemen.

15:30

Stadt's Lean Propulsion – de geruisloze 'stealth'-aandrijvingen

Hallvard Slettevoll
CEO
Stadt AS
NOORWEGEN
Wij presenteren onze laatste ontwikkelingen met 'stealth' AC-aandrijvingen, die nu door meerdere landen zijn geselecteerd als voortstuwing voor hun marineschepen en die geschikt zijn voor schepen van elke afmeting en elk vermogen dankzij de schaalbaarheid van de Lean Propulsion-technologie van Stadt AS.

15:45

Een duik in de techniek van het Wärtsilä Hybrid Centre

Alessandro Mercante
Engineer hybride toepassingen
Wärtsilä
ITALIË
Het Hybrid Centre is 's werelds eerste hybride testinstallatie op echte schaal, en bestaat uit een motor, een energieopslagsysteem (ESS) op accubasis, aandrijfsystemen, een simulator voor schroefbelasting, een motorgenerator en het energiebeheersysteem (EMS). Deze presentatie beschrijft hoe het Hybrid Centre wordt gebruikt voor het simuleren van scheepsmissies op basis van operationele gegevens uit het veld, voor optimalisatie van de logica van het EMS, de verdere ontwikkeling van Wärtsilä's HY-productreeks, en om de technische aspecten van Wärtsilä's hybride technologie aan bezoekende belanghebbenden uit de scheepvaartindustrie op zeer concrete wijze te demonstreren.

16:00

Systeemsimulatie als onderdeel van het digitale engineeringproces

Romain Nicolas
Ontwikkelaar
Siemens PLM
FRANKRIJK
Tijdens deze presentatie wordt de digitale tegenhanger van performance engineering geïntroduceerd, waarbij verschillende technische tools elkaar aanvullen om een antwoord te bieden op de toenemende complexiteit, kortere levertijden en sterkere integratie tussen besturingselementen en hardware.

15:15

Siemens Marine & Shipbuilding

Martin Wünsch
Salesmanager
Siemens AG
DUITSLAND
De producten van Siemens Marine & Shipbuilding zijn milieuvriendelijk, energiezuinig en toekomstbestendig, en bieden meer comfort. Ze bieden ook operationele kostenbesparingen gebaseerd op SISHIP BlueDrive, BlueVault en alternatieve energiebronnen in combinatie met digitalisering voor vlootbeheersystemen, enz.

Dag 2: woensdag 26 juni

Technische presentatiezone Technische presentaties – Dag twee
11:00 - 17:00

11:00

Veelvoorkomende DC-bus toepassingen op schepen

Akin Artun
R&D-manager
BMA Technology
TURKIJE

11:15

Kies voor ons om uw wind te benutten

Guus van der Bles
Scheepsarchitect
eConowind
NEDERLAND
eConowind biedt een scheepsvoortstuwingseenheid met windassistentie op basis van het aanzuiging-vleugelprincipe. Twee inklapbare Ventifoils genereren kracht, wat het brandstofverbruik verlaagt en dus kosten bespaart en emissies beperkt. De omsloten versie kan in slechts één uur worden geïnstalleerd. De toepassing wordt toegelicht, inclusief details over de aerodynamica die de grote kracht in verhouding tot haar omvang verstrekt.

11:30

Elektrificatie van boten – Dewesoft meeteenheden

Rupert Schwarz
Toepassingsengineer energie en e-mobiliteit
Dewesoft GmbH
OOSTENRIJK
Voor het nauwkeurig meten van de efficiëntie en het energieverbruik van hybride schepen zou u een verbrandingsanalysator, een vermogensanalysator en dataloggers voor mechanische parameters nodig hebben. Wij hebben een robuuste vermogensanalysator uitgevonden die over de functionaliteit van al deze systemen beschikt voor testinstallaties en ook voor Real-Drive tests. Het product kan alle signaalsoorten meten (elektrisch, mechanisch, digitaal, video, enz.) en de krachtige software biedt de mogelijkheid om vermogens- en verbrandingsanalyses tegelijkertijd uit te voeren, wat uniek is op de markt. De analysators kunnen worden gesynchroniseerd om ze dichtbij het meetpunt te positioneren, zodat kabellengtes en meetfouten worden beperkt.

11:45

Accu-emulatie voor het testen van hybride en elektrische aandrijfsystemen van schepen

Lex van Huuksloot
T&M consultant
TTMS BV
NEDERLAND
Het gebruik van accu's en accumulatoren voor het opslaan van energie neemt drastisch toe. Voor ontwikkelaars en testengineers op het gebied van stroomomzetting, is het testen van de vermogenselektronica die nodig is voor de stroomomzetting een forse uitdaging. Het gebruik van een accu-emulator die zich precies zoals een echt accupack gedraagt, biedt optimale flexibiliteit. Met een goed geprogrammeerde emulator is de accuspanning (net als bij een echte accu) afhankelijk van de laadstatus, de laad- en ontladingssnelheid, evenals de interne laad- en ontladingsweerstand. Daarnaast biedt een accu-emulator een hoge mate van flexibiliteit door het feit dat deze tijdens het uitvoeren van de diverse testfasen in het R&D-lab en tijdens de productie geprogrammeerd kan worden. Bovendien bespaart u ruimte en kunt u veiligheidsaspecten beter beheren.

12:00

Wat komt er na de levenscyclus-kostenanalyse – technologieën van de toekomst

Will Ayers, PE
Elektrisch-technisch hoofdengineer
Elliott Bay Design Group
Verenigde Staten
Scheepsexploitanten over de hele wereld overwegen het gebruik van hybride voortstuwingssystemen gezien de vele bewezen oplossingen die op de markt verkrijgbaar zijn. In deze presentatie leggen we de focus op haalbaarheids- en totale kostenanalyses die Washington State Ferries hebben geholpen op weg naar elektrificatie. De levenscyclus-kostenanalyse gaat ervan uit dat technologie statisch blijft gedurende de lange levensduur van een schip. Op handen zijnde verbeteringen in technologie zullen de levenscycluskosten echter nog verder terugdringen. Verbeteringen in de nabije toekomst zijn onder meer de huidige lithium-ion technologie en solid-state en silicium anoden. Baanbrekende technologieën van de toekomst zijn onder meer lithium-zwavel, lithium-metaal en lithium-lucht.

12:15

Volledig geïntegreerd aandrijfsysteem in een compacte plug-and-play behuizing

Matti Lehti
Senior systeemmanager, elektrische systemen
ABB
FINLAND
Hybride en volledig elektrische vermogenssystemen worden steeds populairder in kleinere kust- en rivierschepen. Vanwege de beperkte ruimte aan boord moet het aandrijfsysteem zeer compact, robuust en betrouwbaar zijn. Om aan deze behoeften te voldoen heeft ABB een volledig geïntegreerde voedingssysteemeenheid in een compacte behuizing ontwikkeld, bestaande uit aandrijvingen voor stroomopwekking, walaansluiting, accu-energieopslag, voortstuwing en andere motoraandrijvingen, wisselstroom-netwerkvoeding en een geïntegreerd regelsysteem. De eenheid met zelfbediening kan vrij in de machinekamer staan en de gelijkstroomdistributie maakt het mogelijk later brandstofcellen of andere energiebronnen toe te voegen.

12:30 - 14:00

Lunch

14:00

Nauwkeurige lastmetingen voor de optimalisatie van scheepsvoortstuwingssystemen

Guy Beaho
Manager bedrijfsontwikkeling
HBM
DUITSLAND
De optimalisatie van scheepsmotoren op basis van de zeer nauwkeurige en betrouwbare T40MAR koppelsensor van HBM maakt aanzienlijke brandstofbesparingen mogelijk en is daarnaast afgestemd op de continu toenemende vereisten van internationale wet- en regelgeving. T40MAR is de koppelflens van HBM, die speciaal is ontwikkeld en gecertificeerd voor gebruik in scheepsvoortstuwingssystemen. De nauwkeurigheid van de meting maakt het mogelijk om berekeningen van lastsignalen uit te voeren die tien keer nauwkeuriger zijn dan door de huidige milieuvoorschriften voor de scheepvaartsector wordt voorgeschreven.

14:15

Slimme hybride micro-stroomnetten van de toekomst

Danny Francissen
Toepassingsspecialist
Bosch Rexroth
NEDERLAND
Offshore platformen en schepen kunnen als 'micro-stroomnetten op afstand' worden beschouwd. Door van slimme hybride of volledige elektrische oplossingen voor energiebeheer gebruik te maken, kan de efficiëntie worden verbeterd en kunnen bedrijfskosten en de milieu-impact aanzienlijk worden teruggedrongen. Tijdens deze presentatie wordt ingegaan op de oplossingen van Bosch Rexroth en de volgende hoofdonderwerpen: automatische synchronisatie met generator(s), installatie van een bus met DC-belasting naast een bus met AC-belasting voor het creëren van een lokaal gelijkstroomnet, vermindering van de vermogensafname uit het net tijdens piekperiodes ('peak shaving'), en het verstrekken van reservestroom indien zich storingen met het hoofdnet voordoen.

14:30

IConIC – het preventieve foutherkenningssysteem

Dr David Garrity
Hoofd technologie
STS Defence
VERENIGD KONINKRIJK
Er is wereldwijd een sterke drang naar de introductie van meer automatisering en autonomie in de scheepvaart- en maritieme sector, met name door het benutten van recente vorderingen met de toepassing van kunstmatige intelligentie om moeilijke problemen op te lossen. Hoewel de focus grotendeels op het oplossen van automatiserings-/autonomieproblemen voor navigatiesystemen heeft gelegen, is er weinig aandacht besteed aan hoe de technische ruimtes benaderd moeten worden, in het bijzonder de hoofdvoortstuwings- en hulpaandrijvingseenheden. Deze presentatie gaat over een conditiebewakingssysteem dat gedurende de afgelopen vijf jaar is ontwikkeld voor dieseleenheden voor schepen van alle formaten, en voor roterende installaties en machines in het algemeen.

14:45

Hybride integratie (kleine vaartuigen)

Gary Wright
Bedrijfsontwikkeling
Amperetta GmbH
DUITSLAND

15:00 - 15:15

Pauze

15:15

ZEETUG havensleepboot met oplaadbare accu's

Ferhat Acuner
Algemeen manager
Navtek Naval Technologies Inc
TURKIJE
ZEETUG, dat staat voor 'Zero Emission Electric Tug Boat', is 's werelds eerste havensleepboot die volledig door oplaadbare accu's wordt aangedreven. Momenteel is er één ZEETUG in gebruik in de Tuzla-regio in de buurt van Istanboel in Turkije en zijn er drie in aanbouw. De boot heeft een capaciteit van meer dan 30 BT aan trekkracht, terwijl de efficiëntie aanzienlijk wordt verbeterd en de optimale levenscyclus van het bedrijfsmiddel behouden blijft.

15:30

De ontwikkelingsprocessen voor een veilige accubehuizing voor de scheepvaart

Alexander Usselmann
Keyaccount-manager – accusystemen
Thermamax Hochtemperaturdämmungen GmbH
DUITSLAND
Als ontwerper en fabrikant van SOLAS-conforme hoge-temperatuur isolatiesystemen ontwikkelden wij een accubehuizing die voldoet aan de hoge veiligheidseisen in de scheepvaartindustrie. Door toepassing van onze expertise op het gebied van hoge-temperatuur isolatie en brandbeveiligingsmaatregelen zijn er diverse veiligheidskenmerken ontwikkeld die een oplossing bieden voor de marktbehoeften. De presentatie gaat in op het ontwikkelingsproces en de resultaten.

15:45

Tijdelijke stroomvoorziening: wat wij kunnen doen om die te verbeteren

Walter van der Pennen
Manager bedrijfsontwikkeling
EST-Floattech
NEDERLAND
Bij offshore bouwprojecten worden maatregelen getroffen om de schadelijke emissies van schepen te beperken, maar hoe zit het met de tijdelijke stroomvoorzieningen voor projectspecifieke apparatuur? In samenwerking met Boskalis en Energyst voerde EST-Floattech een casestudy uit waarbij de voordelen van een hybride systeem onder de loep werden genomen.

16:00

Waarom zijn hybride installaties (in jachten) een uitdaging?

Tobias Kohl
Senior manager jachttoepassingen – Marine Application Center
MTU Friedrichshafen GmbH
DUITSLAND
Elektrificatie is een van de meest besproken technologische onderwerpen in de jacht-/pleziervaartsector. Prestatie en comfort worden als voornaamste drijvende factoren beschouwd, en het optimalisatiepotentieel van conventionele dieselmotoren is een mooi extraatje. Daarentegen is voor het leveren van voldoende elektrische voeding voor de voortstuwing of elektrische verbruikers aan boord (zoals airconditioning of keukenapparatuur) aanvullende omvangrijke technische apparatuur nodig voor de elektrische stroomopwekking, distributie en opslag. Wanneer de accommodatieruimte aan boord beperkt dreigt te worden door de installatie van grotere gensets of een groot aantal accu's, verdwijnt de belangstelling voor hybride installaties bij potentiële klanten als sneeuw voor de zon.

Dag 3: donderdag 27 juni

Technische presentatiezone Technische presentaties – Dag drie
10:30 - 12:30

10:30

Tien technologietrends die gevolgen hebben voor de jachthaven- en havenindustrie

Anthony Baro
Algemeen directeur
PowerDocks LLC
Verenigde Staten
De infrastructuur van jachthavens stevent de komende jaren af op ingrijpende transformationele veranderingen. Deze veranderingen worden aangestuurd door de persoonlijke, snelle overname van technologie door consumenten, veranderende milieuomstandigheden als gevolg van klimaatverandering, toenemende milieuvervuiling als gevolg van het gebruik van plastic en afvalbeheerpraktijken, en de continu veranderende producten en technologische innovaties in de scheepvaartindustrie. Gebruikers van jachthavens stappen steeds meer over op elektrische mobiliteit en elektrische en hybride scheepsvoortstuwing voor hun boten. Deze nieuwe trend zal er uiteindelijk voor zorgen dat jachthavens meer elektriciteit aan hun klanten moeten leveren, wat gevolgen heeft voor de elektrische bedrijfskosten van jachthavens.

10:45

Maritieme tests en systeemontwerp met behulp van de controller-hardware-in-the-loop benadering

Rados Petrovic
Senior bedrijfsontwikkelaar
Typhoon HIL Inc
Verenigde Staten
Vanwege de schaal, diversiteit en complexiteit van de huidige vermogenssystemen voor schepen en de integratie van elektrische vermogenssegmenten in schepen, moeten we erkennen dat de problemen die daardoor ontstaan complex zijn en regelmatig de kop opsteken bij de meeste scheepsbouwers en integrators. De introductie van controller-hardware-in-the-loop methodologie en modelgebaseerde systeemtechnische processen binnen de gehele V-curve van een schip maakt een snelle overstap mogelijk voor de scheepvaart- en offshore industrieën en helpt om dringende kwesties aan te pakken voor alle belanghebbenden in deze industrieën, zoals het gebrek aan ervaren personeel, continu veranderende wet- en regelgeving, en het testen van veiligheidskritische softwaregestuurde processen.

11:00

Slimme scheepssystemen voor energieoverdracht

Simon Evenblij
Productverkoopleider laden
Stemmann Technik GmbH
DUITSLAND

11:15

Innovatief nieuw project met elektrische voortstuwing van Fischer Panda

Gerhard Hesse
Salesmanager elektrische voortstuwing
Fischer Panda GmbH
DUITSLAND

11:30

Elektrisch voortstuwingssysteem

JunHee Won
CEO
LGM Co Ltd
KOREA
Elektrisch voortstuwingssysteem

11:45

Beste praktijken voor lagerbescherming

William Klock
Regionaal salesmanager
Electro Static Technology
Verenigde Staten
Tijdens deze presentatie wordt het concept lagerbescherming geïntroduceerd in verband met groefschade door het gebruik van variabele frequentieaandrijvingen. De gevolgen zijn ernstig bij elektromotoren en aangesloten apparatuur, waaronder lagerbeschadiging en motorstoringen. De AEGIS Shaft Rounding Ring is de oplossing voor geïnduceerde asspanning.

12:00

Vooraf geïntegreerd IoT: de holistische aanpak van Atos en Siemens

Patrick Müller
Productmanager scheepvaart en digitalisering
Siemens AG
DUITSLAND
Tijdens deze presentatie wordt het vooraf geïntegreerde IoT geïntroduceerd, een nieuw aanbod met end-to-end oplossingen van Atos en Siemens voor de digitale toekomst van bedrijven. Het vooraf geïntegreerde IoT is in wezen een oplossing voor digitale transformatie die de KPI's bij klanten beïnvloedt en mogelijkheden voor Atos en Siemens biedt. Hierbij ligt de focus op repliceerbaarheid om initiële investeringen te recupereren door het gebruik naar andere klanten uit te rollen. Met het vooraf geïntegreerde IoT is de uitmuntende OT-kennis van Siemens gecombineerd met de IT-expertise van Atos in één holistisch concept. Het omvat verschillende gegevensbronnen en platformen en biedt ingebouwde capaciteiten voor digitale bedrijfstransformatie, waarmee klanten een manier wordt geboden om 'proofs of concept' (PoC) te versnellen.

12:15

Blue Whale – Nieuwe generatie ESS voor Cruise & Ferries

Halvard Hauso
EVP Sales en Marketing
Corvus Energy
NOORWEGEN
Het baanbrekende nieuwe ESS van Corvus Energy zal een revolutie teweegbrengen in de cruise-industrie. Omdat gedurende langere periodes emissievrij in de havenmodus kan worden gevaren, kunnen scheepseigenaren aan de nieuwe voorschriften en regels voor havenverblijven voldoen, evenals voor het varen in beperkte gebieden en voor conformiteit met de nieuwe regelgeving voor de beperking van emissies. Corvus Energy bespreekt de technische ontwikkeling van het ESS en laat zien hoe het in verschillende operationele modi kan worden gebruikt, en hoe veiligheid en redundantie zijn verbeterd in het geval van een doodschiptoestand.

Kijk naar de uitreiking van de Electric & Hybrid Marine Awards – Live
13:00 - 14:00

Dit programma kan onderhevig zijn aan verandering.

DEZE DATUMS IN UW EDIARY OF GOOGLE-KALENDER EINZUTRAGEN

25, 26, 27 juni 2019

Electric & Hybrid Marine Technology International

GRATIS ABONNEMENT OP HET TIJDSCHRIFT

NIEWS UIT DE SECTOR VOOR APRIL 2019
NU BESCHIKBAAR

MEER TO LEZEN

Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland

Notice: Undefined variable: nav in /var/www/vhosts/electricandhybridmarineworldexpo.com/httpdocs/du/conference-programme-tech.php on line 71

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/electricandhybridmarineworldexpo.com/httpdocs/global/functions.php on line 196